رونمایی از نخستین مزرعه هوشمندسازی نظام شالیزاری کشور در محمودآباد
رونمایی از نخستین مزرعه هوشمندسازی نظام شالیزاری کشور در محمودآباد
محمودآباد آنلاین : نخستین مزرعه هوشمندسازی نظام شالیزاری کشور در محمودآباد رونمایی شد

به گزارش محمودآباد آنلاین، همزمان با پانزدهمین رویداد ملی کشاورزی از نخستین مزرعه هوشمندسازی نظام شالیزاری کشور امروز سه شنبه در مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز واقع در شهرستان محمودآباد رونمایی شد.

مجری پروژه هوشمند سازی شالیزاری در کشور و رییس مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز در این مراسم هوشمند سازی را موثر ترین راه برای بهینه سازی مصرف نهاده ها دانست و گفت: این روش راه موثری درکاهش مصرف آب، کود و سم است و مدیریت دانش بنیان را در بخش کشاورزی و بهره برداری از شالیزار ترویج می دهد.

امیر لاریجانی افزود : مدیریت هوشمند شامل مولفه هایی همچون ایستگاه هواشناسی خودکار است که داده های محیطی را هرچند ثانیه به موبایل کاربر ارسال می کند همچنین در این برنامه ، سیستم آبیاری کاملا هوشمند است و نیازی به حضور کشاورز ندارد و بر اساس الگوریتم داده شده به نرم افزار انجام می شود.

وی ادامه داد: همچنین در هوشمندسازی نظام شالیزاری مصرف کود وضعیت محصول نیز از راه دور پایش و کنترل می شود که سبب کاهش هزینه و همچنین تلفات خواهد شد.

 

هوشمندسازی مزارع راه نجات بخش کشاورزی

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی نیز در این همایش بر ضرورت هوشمندسازی بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: روند تحولات به سمت و سویی رفته است که برای توسعه پایدار کشاورزی راهی به جز رفتن به سراغ فناوری های نوین وجود ندارد.

ارژنگ جوادی با بیان اینکه در حال حاضر کشاورزی در کشور با چالش های بزرگی روبه رو است افزود: بخش کشاورزی در حال حاضر از کمبود منابع و نبود سرمایه گذاری رنج می برد که برای خروج از این وضعیت باید به سمت هوشمند سازی مزارع گام برداریم.

وی با بیان اینکه طی سالهای اخیر سرمایه گذاری در بخش کشاورزی بیش از نصف تقلیل یافته ادامه داد: هدف ما توسعه کشاورزی است و در این راستا کار را از مزارعی که نهاده های مصرفی بالایی دارند، آغاز کردیم.

وی بزرگترین مزیت هوشمند سازی مزارع شالیزاری را کاهش مصرف انرژی عنوان کرد و گفت:آب مصرفی در مزارع کشاورزی بسیار بالا است که امیدواریم با هوشمندسازی این شالیزارها گام بلند در راستای کاهش مصرف آب و انرژی برداشته شود.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: بعد از هوشمند سازی مزارع و شالیزار ، از هوشمند سازی باغ ها و دامداری و پرورش طیور رونمایی خواهد شد.

وی همچنین به حمایت از شرکت ها و کشاورزان در راستای هوشمند سازی اشاره کرد و گفت: در راستای تحقق این امر سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی آمادگی دارد که با تزریق اعتبار هوشمند سازی را در کشور ترویج دهد.

مرکز طرح توسعه کشاورزی هراز از سال ۱۳۶۳ تاسیس و با همکاری آژانس همکاری های بین المللی ژاپن از سال ۱۳۸۳ با نام مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز که یک مرکز ملی از زیر مجموعه های سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی است در خصوص جذب ،انتقال و سازگاری سازی فن آوری های مرتبط با نظام شالیزار و یکپارچه سازی اراضی و کشت مکانیزه شروع به کار کرد.

  • نویسنده : شقایق نائیجیان
  • منبع خبر : محمودآباد آنلاین