روستا جوراکلا شهرستان محمودآباد را بهتر بشناسید
روستا جوراکلا شهرستان محمودآباد را بهتر بشناسید
محمودآباد آنلاین : در اولین بخش از روستاگردی در شهرستان محمودآباد، با روستای زیبای جوراکلا آشنا شوید.
  1. به گزارش محمودآباد آنلاین؛ گردشگری روستایی را می توان مترادف با عبارت ” تجربه زندگی محلی ” دانست و این تجربه، شامل موارد بسیار متنوعی از جاذبه های طبیعی، فرهنگی و فعالیت هایی می شود که در یک منطقه روستایی و کشاورزی خاص وجود دارند و به طور کلی گردشگری روستایی درک زیبایی ها و جاذبه های طبیعت و فرهنگ مردم آن منطقه است.

روستای جوراکلا از توابع بخش مرکزی شهرستان محمودآباد در استان مازندران است که در ۸ کیلومتری شرق محمودآباد و ۲۸ کیلومتری غرب فریدونکنار قرارگرفته ، سه کیلومتر تا دریا فاصله داشته و ۳۰ هکتار مساحت مسکونی دارد.

این روستا ۱۰۶۰ نفر جمعیت بومی دارد و جمعیت غیر بومی هم در روستا پراکنده هستند و ۳۷۴ نفر از افراد بومی و ۴۹۳ نفر از افراد غیر بومی، تعداد خانوار روستای جوراکلا را تشکیل می دهند.

آب بندان های زیبای گوگ پل، تسکاجار و تشبندان از جاذبه های گردشگری این روستا هستند که گاها برای پرورش ماهی استفاده می شوند.

روستای جوراکلا شهرستان محمودآباد تقریبا دارای ۲۰۰ هکتار زمین کشاورزی زیر کشت برنج است و دامداری در این روستا به صورت متمرکز وجود ندارد اما به طور جزئی در سطح پرورش و نگهداری در منزل مشاهده می شود.

شغل اکثر مردم این روستا کشاورزی است و درآمد خود را از همین راه تامین می کنند.

روستای جوراکلا دارای ۱۰ شهید والامقام به نام های شهید علی اکبری، شهید علی ولی پور، شهید نبی الله ولی زاده، شهید سهراب صالحی، شهید حسین نجف پور، شهید حسن نجف پور، شهید یزدان حیدری، شهید سلمان رضایی، شهید عباس کیانی و شهید غلام حسن عابدی است.

دکتر احمد رضایی ، استاد عقیل زروک و خانم رقیه رضایی ، مهندس عیسی شاکری، مهندس مرتضی زروک، مهندس خاتم زروک، دکتر طاهره زروک، دکتر علی ولی زاده، مهندس مرتضی کاظمی و سرهنگ رمضان نجف پور از چهره های برتر و نخبه این روستا هستند.

سجاد کاظمی، دهیار جوراکلا از مشکلات روستای خود می گوید : با توجه به خودیاری مردم در آسفالت، ساخت حسینیه ،ساخت سالن ورزشی، اجرای چراغ عابر، آبرسانی، گازرسانی، توسعه شبکه برق ،ساخت ساختمان بهزیستی، ساخت مدرسه شهید علی اکبری اما همچنان مشکلات متعددی وجود دارد و در این پروژه ها نیاز مبرم به اجرای طرح هادی، نصب کابل خودنگهدار برق ،تجهیزات زمین ورزشی فوتبال، نصب دوربین در سطح روستا، نصب کد پستی، تسطیح زمین های کشاورزی، مرمت جاده های بین شالیزاری و … هم داریم که باز نیازمند به اعتبارات به خصوصی است.

 

  • نویسنده : فریماه قاسمی
  • منبع خبر : محمودآباد آنلاین