به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد، محمد هادی زاده با بیان اینکه عامل بیماری پوسیدگی سیاه ناف مرکبات، قارچ “آلترناریا” است، گفت: علائم بیماری هر ساله با گرم شدن هوا و اولین بارندگی بیش از پنج میلیمتر در تابستان در ارقام پرتقال ناول (ناف دار) مرکبات از جمله پرتقال تامسون ناول و نارنگی رقم پیچ مشاهده می شود.
هادی زاده در خصوص اینکه عامل این بیماری، قارچ “آلترناریا” است که به بیماری “پوسیدگی سیاه ناف مرکبات” بیشتر مشهور است، افزود: زرد شدن ناف و در مراحل بعدی سیاه شدن لایه آلبیدو و ریزش غیر طبیعی میوه های ارقام حساس در اوایل تابستان که با ریزش طبیعی و فیزیولوژیک متفاوت است، حتی پس از برداشت نیز باعث پوسیدگی میوه در انبار می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد اضافه کرد: برای کنترل این بیماری باید در زمان برنامه ریزی برای احداث باغ، نسبت به غرس ارقام مقاوم اقدام کرد.
وی با تأکید بر اجتناب از آبیاری و کوددهی بیش از حد کودهای ازته برای جلوگیری از گسترش بیماری، تصریح کرد: در صورتی که تابستان گرم با بارندگی بیش از پنج میلیمتر در اوایل این فصل همراه شود، ممکن است خسارت را به آستانه اقتصادی برساند که این موضوع با مشاهده ریزش میوه های نسبتاً درشت و زردی ناف همراه است که در این صورت توصیه می شود درختان آلوده مورد محلول پاشی حفاظتی با قارچ کش های موثر نظیر کاربندازیم و رورال تی اس به میزان دو کیلوگرم در هزار لیتر آب قرار گیرند.
این مقام مسوول بیان کرد: باغداران سمپاشی را به هنگام عصر و بعد از خنک شدن هوا و از پایین درخت به سمت تاج صورت دهند تا امکان تماس سم با ناف میوه فراهم شود، همچنین سمپاشی باید در هوای آرام و بدون باد و در شرایط مساعد انجام و ۲۴ ساعت بعد از سمپاشی بارندگی رخ ندهد.
- نویسنده : شقایق ناییجیان
- منبع خبر : روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد