- دکتر جعفر صادقی متولد سال ۱۳۴۳ در روستای خوردونکلا از توابع بخش مرکزی شهرستان محمودآباد است.
وی دوران تحصیلی خود را در مقطع ابتدایی در همان روستای زادگاهش گذراند و پس از آن مقطع راهنمایی و دبیرستان را در رشته ریاضی، در آمل سپری کرد.
او مدرک کارشناسی فیزیک را با معدل الف در دانشگاه تبریز اخذ کرد و در همان دانشگاه تبریز در مقطع کارشناسی ارشد در رشته ذرات بنیادین فیزیک ادامه تحصیل داد که این مقطع را هم با معدل الف به پایان رساند.
جعفر صادقی پس از اخذ کارشناسی ارشد جذب دانشگاه مازندران شد و به عنوان عضو هیات علمی و استادیار در رشته فیزیک مشغول به کار شد.
او در سال ۱۳۷۷ رتبه ۴ کنکور دکتری را کسب کرد و از سمت دانشگاه مازندران بورسیه انگلستان شد و در شهر دارهاند در رشته ذرات بنیادین فیزیک شروع به تحصیل کرد و بعد از ۳ سال و نیم دکتری خود را اخذ و به ایران برگشت.
این نخبه محمودآبادی پس از ۴ سال تدریس در دانشگاه مازندران به مرتبه دانشیاری رسید و پس از ۴ سال به علت نگاشتن ۲۸۵ مقاله ISI عنوان پروفسوری را از سوی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری کسب میکند.
دکتر جعفر صادقی به واسطه مقالاتی که نوشت، در سال ۲۰۲۱ از سوی دو موسسه nature index و digital commons elsevier در لیست برترین دانشمندان جهان در حوزه ذرات بنیادین فیزیک قرار گرفت.
وی همچنین سه کتاب به زبان های خارجی و فارسی در دست تالیف دارد و کسب عنوان استاد نمونه استان را هم در کارنامه خود دارد.
نظریه WGC (Weak Gravity Conjecture) وی در رابطه با مسئله (حدس گرانش به عنوان ضعیفترین نیرو) از مطرحترین نظریه های فیزیک است که امروزه مورد استقبال قرار گرفت.
در این نظریه به این اشاره میشود که واقعیت های درست و حقیقت عالم از چه به وجود آمده اند، آیا انفجاری صورت میگیرد و عمر دنیا و جهان تا چه زمانی است؛ این نظریه شبیه به یک مرداب است که آن مرداب واقعیت نیست و در مرداب هم نقاط سبز وجود دارد و ما باید در داخل مرداب به آینده فکر کنیم و زندگی را به جریان بندازیم.
لازم به ذکر است که مهمترین نظریه پردازان همین موضوع هم دو تن دیگر از ایران به نام دکتر کامران وفا و نیما حامد ارکانی هستند که موفق به دریافت نوبل شدهاند.
در ادامه دکتر جعفر صادقی در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: در کشور ما در بخش پژوهشی و آموزشی در وزارت علوم هیچ اتفاق جدیدی نیفتاده و هر اتفاقیکه افتاد توسط اساتید و معلمان در مدرسه است و در حوزه دانشگاه این حوزه ضعیفتر بوده است.
وی همچنین از دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور وقت به دلیل باز کردن فضا برای شرکتها و موسسات دانش بنیان تقدیر و تشکر کرد.
او خاطرنشان کرد: ما تمام مشکلات را خودمان میتوانیم حل کنیم به این شرط که موسسات دانشبنیان تاسیس شود حوزههای چالشی را به آنها بسپاریم و اگر چالش یا مشکلی داریم از طریق ظرفیتهای بومی و علمی خودمان حل کنیم.
این نخبه و دانشمند فیزیک اعتقاد داشت که در جهان مردم هر کشوری خودشان مشکلات خود را حل میکنند و منتظر این نمیمانند که کشور دیگر یا آدمی از جایی دیگر بلند شود و بیاید مشکلاتشان را حل کند.
پروفسور صادقی تاکید کرد: ما باید جوانانمان را باور کنیم، جوانانمان تحصیل کنند و ما باید آنان را حمایت کنیم و امکانات و هرگونه همراهی که نیاز است باید به جوانان و موسسات دانشبنیان بدهیم.
وی به جوانان توصیه کرد: در همه امور پشتکار داشته و نسب به کارشان عشق و علاقه داشته باشند، خصوصا به حوزه تحصیل و امید را در زندگی از دست ندهند.
او با بیان اینکه هرچه دارم از شهر و روستای خودم دارم، گفت: آرزو دارم یک مسئول مملکتی به محمودآباد بیاید و ظرفیتها و نخبه های علمی آن را از نزدیک ببیند و بشناسد؛ این شهر سرشار از استعداد های علمی است و امسال جعفر صادقی ها در این شهر زیاد است و باید دیده شوند.
جعفر صادقی در پایان ذکر کرد: محمودآباد مشکل دارد، مشکلاتی که خود مردمش میتوانند آن را حل کنند، اما نیاز به یک عزم و اراده عمومی است و ظرفیتهای نیروی انسانی این شهر باید به کمک آن بیایند.
یادآور میشود پایگاه خبری محمودآباد با همکاری صفحه شهرستان محمودآباد در اینستاگرام و در راستای تکریم و قدرشناسی از افراد موفق و شناسایی و معرفی الگوهای موفق به نسل جوان جامعه در اقدامی جدید بخش 《شنبه موفقیت ها》 را راه اندازی نموده و در صدد معرفی چهره های موفق و گمنام محمودآباد بصورت هفتهای در روزهای شنبه میباشد.
- نویسنده : امیرعباس رضاپور
- منبع خبر : محمودآباد آنلاین