فواید کود سرک برنج؛ رشد رویشی مناسب و افزایش پنجه زنی
فواید کود سرک برنج؛ رشد رویشی مناسب و افزایش پنجه زنی
محمودآباد آنلاین : مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد گفت: افزایش راندمان جذب کود، رشد رویشی مناسب و افزایش پنجه زنی از فواید مصرف کود سرک در اراضی شالیزاری است.

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد، محمد هادی‌زاده با اشاره به اهمیت زمان و میزان کوددهی سرک برنج، گفت: در سرک اول، زمان کوددهی در ارقام زودرس (طارم) حدود ۱۵ تا ۲۰ روز بعد از نشا و در ارقام پرمحصول (شیرودی و ندا) حدود ۲۵ تا ۳۰ روز پس از نشاکاری می توان نسبت به استفاده از کود سرک اوره اقدام کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد ادامه داد: در سرک دوم ارقام زودرس ۳۰ تا ۳۵ روز بعد نشا، ۵۰ درصد کود پتاس و باقی مانده‌ کود اوره و در ارقام دیررس ۴۰ تا ۵۰ روز بعد از نشا از ۵۰ درصد کود سرک پتاس و باقی مانده‌ی کود اوره استفاده شود.

به گفته هادی زاده، برای کودپاشی سرک آب کرت‌ها باید به عمق ۵ تا ۶ سانتی متر و ورودی و خروجی کرت ها کاملا بسته باشد و پس از اجرای عملیات کودپاشی تا زمانی که ارتفاع آب به صفر نرسد از ورود و خروج آب جلوگیری شود.

وی درباره فواید کوددهی سرک برنج، بیان کرد: افزایش راندمان جذب کودها با مصرف کود سرک اول سبب رشد رویشی مناسب و افزایش پنجه زنی و مصرف کودهای سرک دوم در زمان ابتدای تشکیل خوشه اولیه سبب افزایش طول خوشه، طول دانه، درصد دانه های رسیده، وزن هزاردانه، ضریب تبدیل، پروتئین دانه و یکنواختی خوشه ها و رسیدگی آنها می شود.

این مسوول در خاتمه گفت: کشاورزان برای کسب نتیجه مطلوب در خصوص زمان و مقدار مصرف کود شیمیایی می توانند با کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی دهستان ها و مدیریت جهاد کشاورزی محمودآباد مشاوره کنند.

  • نویسنده : محمد محتاطی
  • منبع خبر : محمودآباد آنلاین