قوانین مهریه
قوانین مهریه
محمودآبادآنلاین:به منظور آشنایی با قوانین حقوقی در نظر گرفتیم دوشنبه های حقوقی را راه اندازی نمائیم تا در این بخش شهروندان محمودآبادی با برخی از مفاهیم و مشکلات حقوقی آشنا شده و بتوانند با مطرح کردن سوالات خود، پاسخ آن را از مشاوران حقوقی و وکلای این رسانه دریافت نمایند.

پایگاه خبری محمودآبادآنلاین بخشی به عنوان دوشنبه های حقوقی را در نظر گرفته است تا در این بخش شهروندان محمودآبادی با برخی از مفاهیم حقوقی آشنا شده و بتوانند با مطرح کردن سوالات خود، پاسخ آن را از مشاوران حقوقی و وکلای این رسانه دریافت نمایند.

الهام کثیری کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی و مشاور حقوقی در دوشنبه های حقوقی به سوالات حقوقی شهروندان پاسخ خواهد داد.

در چهارمین ردیف دوشنبه های حقوقی به موضوع مهریه پرداخته شده است.

ضرب المثل مشهوری است که می گوید “مهریه را کی داده و کی گرفته؟ ” ، حال جای این سوال است که اگر مهریه را کی داده و کی گرفته پس چرا هر روزه آمار جدیدی از زندانیان مهریه اعلام می شود که شمارشان گاهی از هزار هم می گذرد و اگر سری به راهروهای دادگاه خانواده بزنید پر از دخترخانم ها و آقا پسرهای جوانی است که برای خاتمه دادن به زندگی مشترک ، مسیرشان بسمت دادگاه منتهی شده و شاید مهریه بزرگترین سدی باشد که در دادگاه خانواده با آن مواجه می شوید که نهایتا به زندانی شدن مرد یا بخشش مهریه از جانب زن ختم میگردد. این ضرب المثل مشهور نشان می دهد که در عرف ما هر چند چانه زدن در بازار مهریه رایج است اما تا پای طلاق به میان نیاید مهریه دادن و گرفتن در کار نمی باشد، به عبارت دیگر خواستن مهریه در عرف ما مساوی با اعلام طلاق می باشد .
مهریه مالی است که به هنگام عقد نکاح شرعا و عرفا و قانونا از طرف مرد به زن پرداخت می گردد و مطابق قانون مدنی ایران به محض اینکه عقدی میان طرفین واقع گردید زن مالک مهریه می گردد و هیچ امری نمی تواند مانع این مالکیت گردد . در ادامه به چند مورد از دانستنی های مهم در باب مهریه خواهیم پرداخت.
. مهریه از دیون ممتازه است به این معنی که قبل از هر بدهی دیگری قابلیت دریافت دارد و بر هر طلبی ارجحیت خواهد داشت.
. مهریه تا ۱۱۰سکه قابل وصول می باشد و در صورت اعسار زوج قانون او را مجاب به پرداخت بیش از این مقدار نخواهد کرد زیرا به منظور کاهش زندانیان، مهریه زن هر چقدر که باشد مرد مکلف به پرداخت ۱۱۰سکه بوده و مابقی آن در صورتی قابل وصول است که زن بتواند توانایی همسرش را در پرداخت اثبات نماید .
. درخصوص بذل و بخشش مهریه از جانب زن این عمل حتما باید در دفاتر اسناد رسمی انجام پذیرد زیرا دست نوشته های عادی قابلیت اثبات ندارد.
. مواردی چون ارتباط نامشروع، نشوز زن، عدم تمکین، طلاق زن و ازدواج مجدد او مانع استحقاق زن نسبت به مهریه نمی گردد .
. میزان مهریه در زمان وقوع عقد نکاح ملاک میباشد نه بعد از آن ، و فقط مهریه تعیین شده در زمان عقد نکاح مورد حمایت قانون خانواده می باشد.
نظر به مباحث پیچیده مهریه که این بخش گنجایش بیان بیش از این را نداشته در بخش های بعدی حقوقی خبرگزاری محمودآباد آنلاین به نکات بیشتری در این باب خواهیم پرداخت.

  • نویسنده : الهام کثیری
  • منبع خبر : محمودآبادآنلاین