کلاهبرداری اینترنتی
کلاهبرداری اینترنتی
محمودآبادآنلاین:به منظور آشنایی با قوانین حقوقی در نظر گرفتیم دوشنبه های حقوقی را راه اندازی نمائیم تا در این بخش شهروندان محمودآبادی با برخی از مفاهیم و مشکلات حقوقی آشنا شده و بتوانند با مطرح کردن سوالات خود، پاسخ آن را از مشاوران حقوقی و وکلای این رسانه دریافت نمایند.

پایگاه خبری محمودآبادآنلاین بخشی به عنوان دوشنبه های حقوقی را در نظر گرفته است تا در این بخش شهروندان محمودآبادی با برخی از مفاهیم حقوقی آشنا شده و بتوانند با مطرح کردن سوالات خود، پاسخ آن را از مشاوران حقوقی و وکلای این رسانه دریافت نمایند.

الهام کثیری کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی و مشاور حقوقی در دوشنبه های حقوقی به سوالات حقوقی شهروندان پاسخ خواهد داد.

در سومین ردیف دوشنبه های حقوقی به موضوع حقوق شهروندی پرداخته شده است. در ادامه این مطلب با کلاهبرداری اینترنتی آشنا خواهید شد.

امروزه فضای مجازی بخش لاینفک زندگی بشر گردیده و به اقتضای ویژگی های خاصی که دارد نه تنها از گزند مجرمان مصون نمانده بلکه افرادی که پیشتر منحرف نبوده اند را نیز به ارتکاب رفتار مجرمانه ترغیب نموده است و چالش هایی را برای مراجع قضایی و انتظامی که سعی در کنترل این پدیده دارند ایجاد کرده است. با گسترش استفاده از رایانه و حضور بیشتر افراد در فضای مجازی ، کلاهبرداری و سوء استفاده های اینترنتی نیز افزایش یافته که از دلایل عمده این مساله عدم آگاهی و اعتماد نابجا به افراد ناشناس می باشد که خود این مساله منجر به ورود ضررهای مادی بسیاری می گردد.
کلاهبرداری اینترنتی عبارت است از وارد کردن ، تغییر و یا محو داده ها و یا مختل کردن سامانه ها ، که از این طریق فرد مال یا وجهی را تصاحب می نماید و گاها این عمل بدون اینکه مال باخته از آن مطلع گردد به وقوع می پیوندد. لازم به ذکر است مجازات کلاهبرداری اینترنتی حبس از یک الی پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات می باشد.
بر این اساس به منظور حفظ امنیت و جلوگیری از کلاهبرداری اینترنتی باید به چند نکته توجه نمود:
. رمز عبور و رمز حساب های بانکی خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.
. شماره کارت خود را با افراد نامطمئن و ناشناس به اشتراک نگذارید.
. حتما برای تلفن همراه و لب تاپ خود رمز عبور در نظر بگیرید.
. به اشخاص در فضای مجازی اعتماد نکنید زیرا بسیاری از افراد با هویت جعلی اقدام به فریب و کلاهبرداری می نمایند.
. فایل های شخصی و مهم خود را رمزگذاری نمایید.
. سعی کنید دوستان و اعضای خانواده خود را از نکات امنیتی و کلاهبرداری های اینترنتی آگاه نمایید زیرا در اغلب موارد نداشتن اطلاعات کافی در این زمینه ها موجب بروز کلاهبرداری می گردد.
. کاغذ ها و رسید های بانکی خود را در خیابان رها نکنید و حتما آنها را امحاء نمایید .
. مراقب فروشگاه های آنلاین شخصی باشید و اگر سایتی را نمی شناسید خرید اینترنتی انجام ندهید همانطور که میدانید طراحی و ساخت صفحات تقلبی و جعلی پرداخت اینترنتی بسیار رایج شده است و کلاهبرداران با ایجاد این صفحات و استفاده از آدرس های جعلی اشخاص اقدام به تصاحب اموال دیگران می نمایند.
. در صورت برنده شدن در قرعه کشی ها فقط شماره شبا خود را برای دریافت هدیه در اختیار دیگران قرار دهید.
ضمنا در خصوص نحوه شکایت و رسیدگی به این گونه جرائم باید گفت که پس از برخورد با کلاهبرداری های اینترنتی مالباخته باید به دادسرای جرائم رایانه ای مراجعه نماید و یا از طریق مراجعه به سایت های اینترنتی پلیس فتا و یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دعوی و شکایت خود را مطرح نماید. با امید به اینکه همه افراد با بالابردن سطح دانش و اطلاعات خود در نحوه استفاده از فضای مجازی بتوانند مانع از وقوع اتفاقات جبران ناپذیر گردند .

  • نویسنده : الهام کثیری
  • منبع خبر : محمودآباد آنلاین