فروردین ماه امسال شورای عالی معماری و شهرسازی کشور بلندمرتبه سازی در مازندران را به صورت پایلوت مصوب و ابلاغ و شهر سرخرود برای ۵۶ هکتار از اراضی محدوده شهری در سه اندازه ۱۲، ۱۶ و ۲۵ طبقه به عنوان اجرای آزمایشی این طرح انتخاب و تعریف شده است، اما همچنان برخی از مزایا و معایب و اما و اگرهای بلندمرتبه سازی در این شهر و شهرهای مختلف مازندران وجود دارد که باید با دقت بیشتری در این بخش ورود کرد.
مازندران در سالهای اخیر به دلیل افزایش جمعیت و فراهم نبودن زمین مناسب برای ساخت و ساز و دارا بودن شرایط خاص طبیعی، به بلندمرتبه سازی روی آورده تا شهروندان با بلند مرتبه سازی در کنار جلوگیری از گسترش شهر از فضای مناسب ساخت و ساز برخوردار شده و عرصه های طبیعی حساس و خاص حفظ شوند.
برخی از شهروندان مازندرانی بر این باورند که بلندمرتبه سازی مخل آرامش آنان است و نمی توان انبوه جمعیت را بدون ساز و کار مناسب در مناطقی سکونت داد که همچنان خانه های ویلایی با فرهنگ و رسوم گذشته وجود دارد.
بلندمرتبه سازی بدون کار کارشناسی دارای تبعات است
رضازاده یکی از شهروندان غرب مازندران با اشاره به گردشگر پذیربودن غرب مازندران مازندران و افزایش جمعیت در نقاط مختلف شهرهای غرب استان به خبرنگار ایلنا گفت: اگرچه بلندمرتبه سازی میتواند کمک شایانی به رفع نیازها در بخش مسکن داشته باشد و محیط زیست و منابع طبیعی را حفظ کند، اما میتواند موجب افزایش جمعیت، ازدحام شلوغی و ترافیک شده و شاهد افزایش پسماند و زباله، فاضلاب و آلودگی های مختلف باشیم.
وی با اشاره به بالا بودن سطح آب در برخی مناطق و مشکلات فاضلاب از غرب تا شرق استانمازندران، بلندمرتبه سازی را بدون لحاظ زیرساختهای لازم کاری مثمر ثمر ندانست و گفت: اگر زیرساخت های لازم اینمهم دیده نشود تبعات فراوانی برجای خواهد گذاشت و علاوه بر مشکلات فرهنگی و اجتماعی در زیرساخت های عمرانی همچون فاضلاب و پسماند به عنوان اصلی ترین مشکل مازندران به بن بست خواهیم رسید.
شکری یکی از شهروندان آملی یکی از مهمترین مزایای بلند مرتبه سازی را کاهش هزینه ساخت و ساز و به دنبال آن کاهش قیمت تمام شده مسکن عنوان کرد که در این صورت افراد بدون پرداخت هزینه برای خرید زمین، برای ساخت و ساز هزینه کرده و صاحب خانهمی شوند.
وی افزود: اگر چه نمی توان در کنار بلندمرتبه سازی ها با انبوه جمعیتی که ایجاد می شود، خرده فرهنگ ها را نادیده گرفت و باید زیرساخت های لازم فرهنگی، عمرانی و آموزشی در این ساختمان ها فراهم باشد.
در بسیاری از این ساخت و سازها کار کارشناسی و زیست محیطی انجام نشده و نه تنها فایده ای برای شهر نداشته و تنها بر درآمد شهرداری به عنوان درآمد ثابت و پایدار افزوده است و با تراکم فروشی و عبور از حق عمومی مردم توسط شهرداری های مناطق مختلف استان شاهد بروز ناهنجاری ها و افزایش خرده فرهنگ هایی هستیم که با وجود برخی افراد غیربومی اتفاق افتاده و متاسفانه آسیب های اجتماعی را دامن زده است که نمونه آن در ساحل بابلسر نمودار است و شهروندان از دسترسی به دریا و تماشای آن بواسطه بلندمرتبه سازی ها محروممانده اند.
- نویسنده : محمد محتاطی
- منبع خبر : محمودآباد آنلاین