پشت‌پا زدن به‌ پروتکل‌های بیهوده
یونسی بی‌شک اولین استاندار مازندران بعد از انقلاب است‌ که پروتکل‌های دست‌وپاگیر اداری را بایکوت کرد و به‌جای زندگی‌ دوگانه‌ سیاستمداران، شفافیت و یگانگی میان ایده و عمل را در پیش گرفت. از عذرخواهی از مردم‌ مازندران بابت تمامی ناکامی‌هایی که او در آنها نقشی نداشت، تا اظهارات شجاعانه و تخصصی‌اش در سفر وزیر میراث فرهنگی به بابل نشان‌ داد که یونسی آن‌چنان که وعده داده‌ بود از دل مردم‌ آمده و برای خود شأنی فراتر از افکارعمومی قائل نیست. همین رفتار حجاب میان او و مردم را کنار زد و بعد از سال‌ها مازندرانی‌ها احساس‌ آشنایی میان خود و مسئولی بلندپایه را احساس‌ کردند.
اولویت افتتاح بر کلنگ‌زنی
یکی دیگر از وجوهی که این پزشک عملگرا را از دیگر اسلاف خود متفاوت کرده است‌، نفرت از کلنگ و عشق به قیچی است‌. او از آن دست استانداران نیست که دلخوش به کلنگ‌زنی باشد و باری بر دوش آیندگان بگذارد تا سیاهه‌ای در کارنامه کاری اش به ثبت برساند. یونسی در اقدامی بدیع و قابل‌ تقدیر به جای خیال‌پردازی‌های بلندپروازانه، به سراغ واقعیت‌های میدانی رفت و راه‌ اتمام پروژه‌های نیمه‌کاره و سرکشی مداوم به‌آنها را در پیش گرفت تا برعکس پیشینیان که هرکدام با آغاز یک پروژه و نیمه‌کاره رها کردن آن زخمی بر تن خسته توسعه‌ در مازندران به‌جا بگذارند، به‌سراغ التیام زخم‌های کهنه رفته است‌ که از پروژه‌هایی نظیر زباله‌سوز، پل سه‌راه جویبار و پت‌اسکن بیمارستان امام در ساری تا ﺍﺗﻤﺎﻡ ۵۴ ﭘﺮﻭﮊﻩ ﻧﯿﻤﻪ ﮐﺎﺭﻩ ﺁﺑﺮﺳﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﺳﻄﺢ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺑﺎ ﺭﻓﻊ موانع و تامین اعتبار بخشی از نتیجه رویکرد جدید یونسی است‌.
اما تغییر فرمانداران و برخی‌ از مدیران ستادی را نیز باید در راستای ترمیم ساختار مدیریتی استان خوانش کرد. هر‌چند این سوال موجه پیش می‌آید که چرا روند تغییرات در ادارات‌ کل مازندران تا این اندازه کُند است و بر‌خلاف انتظار نیروهای ستاد انتخاباتی پزشکیان در مازندران و برخلاف رویه معهود شاهد تغییرات گسترده مدیران در مدت‌زمانی کوتاه‌ نیستیم؟
استانداری که نمی‌خواهد راننده‌ اتوبوس باشد
پاسخ این پرسش را باید در یکی از سخنرانی‌های یونسی در هفته اول آغاز به‌کارش جستجو کرد، انجا که گفت: ” من اهل‌ تغییرات اتوبوسی نیستم”
این گفتمان البته‌ بر سه پایه اساسی استوار است‌:
نخست این‌که شرایط فعلی کشور ایجاب می‌کند که شوک‌های ناگهانی به بدنه‌ مدیریتی وارد نشود تا خللی در روندها ایجاد نشود.
دوم این‌که تغییرات فوری بدون‌ بررسی‌های همه‌جانبه و استفاده از نظرات‌ کارشناسی تکرار همان نسخه شکست‌خورده‌ای است‌ که موجب پشیمانی بسیاری از استانداران از انتخاب‌های‌شان شد.
سوم اینکه یونسی از نظر گفتاری و رفتاری شبیه‌ترین استاندار به رئیس‌جمهور است‌ و مانند او معتقد به گفتمانی است‌ که بر پایه اولویت تغییر رویکردها به‌جای تغییر افراد بنا شده‌ است‌.
بنابراین گروه‌های ذی‌نفع سیاسی استان و هواداران دکتر پزشکیان باید آگاه باشند که یونسی نمی‌خواهد راننده اتوبوس باشد، که با تغییرات گسترده‌ و ناگهانی همه مدیران حضور خود را تثبیت و تقویت نماید، بلکه ترجیح می‌دهد خلبان هواپیمای جنگنده باشد و در نهایت دقت‌ و صبر و احتیاط اوج بگیرد و موانع را نابود کند.
قابل فهم است‌ که تجربه‌ چنین استاندار ساختارشکنی ممکن‌ است‌ برای‌ بسیاری دشوار باشد، اما یونسی از جنس دیگری است‌ و نمی‌توان از او انتظار داشت پشت نقابی که از آن بیزار است‌ پنهان شود. یونسی به‌معنای واقعی کلمه خودش است‌. متخصصی مردمی، شجاع، با رویکردی علمی و متعهد به گفتمان رئیس‌جمهور.
همه باید او را آنگونه که هست بپذیرند، یاری‌اش کنند و از حضور منحصربه‌فردش نهایت استفاده‌ را ببرند

  • نویسنده : امین امینی
  • منبع خبر : عبارت