حسینقلی قوانلو افزود: در دوره جدید بازرسیهای کرونایی هیچگونه تذکر کتبی و جریمه نقدی وجود ندارد و واحدهای صنفی متخلف و نقض کننده دستورالعملهای بهداشتی بدون هیچ قید و شرطی پلمپ میشوند.
وی خاطر نشان کرد: یک هزار و ۷۲۰ نفر در مازندران وظیفه نظارت بر واحدهای صنفی مازندران باهدف رصد رعایت دستورالعملهای کرونایی و بهداشتی را برعهده دارند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران اضافه کرد: استفاده نکردن کارکنان واحدهای صنفی از ماسک، رعایت نشدن فاصلهگذاری اجتماعی در فروشگاهها، پذیرش مشتری در برخی از فروشگاههای مواد غذایی و رستوران فراتر از سقف در نظر گرفته شده از جمله تخلفات کرونایی اصناف مازندران است.
قوانلو با بیان اینکه ۶۲۵ واحد صنفی در مازندران به دلیل نقض دستورالعملهای کرونایی در سه ماه گذشته پلمپ شدند، ادامه داد: دوره مُهر و موم واحدهای صنفی متخلف ۱۵ تا ۲۰ روز است و در این مدت صاحبان فروشگاه باید نسبت به رفع ایرادات بهداشتی اقدام کنند در غیراین صورت مدت زمان تعطیل بودن واحد صنفی آنان تمدید خواهد شد.
وی با اشاره به افزایش تماسهای مردمی با تلفن گویای ۱۲۴ سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در ارتباط با نقض دستورالعملهای بهداشتی در واحدهای صنفی گفت: در یک ماه گذشته ۲ هزار و ۳۲۶ پیام مردمی در این ارتباط در بخش بازرسی سازمان صمت ثبت شد.
آغاز غربالگری هوشمند واحدهای صنفی
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران خاطر نشان کرد: در گام سوم طرح مدیریت هوشمند بیماری کرونا در بستر سامانه امید که از امروز شنبه چهارم دی ماه سال جاری مطابق با ماده ۲ قانون مدیریت بحران در استان مازندران آغاز شد، تمام کارکنان ۱۸۶ هزار واحد صنفی در زمان بازدید بازرسان اصناف از محل کسب و کارشان موظف هستند که کارت هوشمند تزریق دستکم یک دُز واکسن کرونا خود را ارایه دهند و در غیر این صورت واحد صنفی متخلف شناخته شده و تا زمان تزریق واکسن، واحد صنفی مدنظر پلمپ خواهد شد .
وی تصریح کرد: در اجرای این طرح تمام کارکنان واحدهای صنفی موظف هستند علاوه بر استفاده از ماسک و رعایت دیگر دستورالعملهای بهداشتی، بارکد تزریق واکسن خود را بر روی شیشه فروشگاهها نصب کنند.
رییس سازمان صنعت، معدن تجارت ماندران تصریح کرد: به دلیل شیوع ویروس اومیکرون در کشور، بازرسیها از واحدهای صنفی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و بیتوجهی به دستورالعملهای بهداشتی میتواند دوباره خسارت زیانباری را به بدنه اقتصاد کشور وارد کند.
وی گفت: براساس پایشی که بازرسان از ۱۰ هزار و ۳۲۰ واحدهای صنفی مازندران در ۲ ماه اخیر انجام دادند، حدود ۶۵ درصد این واحدها نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی بیتوجه هستند.
اجرای نظارت و غربالگری هوشمند در بستر سامانه امید در پنج گام قرار است در مازندران و دیگر نقاط کشور اجرا شود و یکی از اهداف آن، کاهش تدریجی واکسن گریزی و برخورد با واکسن گریزان است.
- نویسنده : شقایق نائیجیان
- منبع خبر : ایرنا